Čo sa môžete naučiť na Kurze efektívneho rodičovstva?

3. august 2016 galéria udalosť

Máte pocit, že niekedy neviete ako reagovať na detský hnev? Neviete si rady so svojim hnevom? Čo si počať keď nechcú ísť spať, odmietajú jesť, odvrávajú? Mrzí Vás že sa odchod z domu nezaobíde bez kriku a dohovárania? Zdá sa Vám že Vás deti neposlúchajú? Že často robia pravý opak toho čo by ste vy ako rodičia potrebovali?

Kurz efektívneho rodičovstva:

->  tvorí 9 stretnutí dvoch lektorov s uzavretou skupinou rodičov cca 12-18 osôb bez prítomnosti detí

->  je vhodný pre rodičov detí rôzneho veku

->  je zážitkovo vedený program, v ktorom sa rodičia aktívne podieľajú na jeho obsahu, dostávajú pracovné listy a námety na domáce precvičovanie, vďaka čomu majú možnosť k prebraným témam sa neskôr vrátiť

->  zameriava sa na poskytnutie podpory a pomoci rodičom prostredníctvom praktického nácviku riešenia najčastejších problémových situácií

->  vás zavedie do skupiny rodičov s podobnými problémami a predstavami o výchove svojich detí

Budete mať čas a priestor zoznámiť sa a vzájomne podeliť so svojimi cennými skúsenosťami pod vedením vyškoleného lektora. Dôležitou úlohou skupiny je i to, že Vám pomôže načerpať nové sily a energiu, aby ste s chuťou ďalej zodpovedne plnili svoju životnú rolu rodiča t.j. byť dobrým rodičom svojim deťom s vedomým svojej nedokonalosti

Cieľ

Kurz Vás krok za krokom lepšie naučí zvládať klasické a stále sa opakujúce krízové situácie, do ktorých sa pri výchove svojich detí dostávame.

Obsah

Rodičia sa v kurzoch učia:

  1. Byť rodičom – vplyv pôvodnej rodiny, rodičovské vzory, výchovné štýly, základy efektívneho rodičovstva
  2. Ako lepšie porozumieť svojim deťom a sebe- faktory ovplyvňujúce správanie detí
  3. Pochopenie správania dieťaťa: ciele a príčiny
  4. Povzbudzovanie- budovanie sebaúcty
  5. Komunikácia I. – ústretové načúvanie, alebo ako účinne počúvať, aby sme porozumeli, čo dieťa skutočne hovorí
  6. Komunikácia II. - ako s deťmi hovoriť, aby nás počúvali
  7. Riešenie konfliktov- tresty a ich následky
  8. Prirodzené a logické dôsledky - cesta k samostatnosti a zodpovednosti
  9. Rodinné pravidlá, rodinné rady, harmonické fungovanie rodiny

Forma

Kurz prebieha formou deviatich troj až štvorhodinových stretnutí v pravidelných intervaloch.

Najbližší termín kurzu

Ďalší kurz sa začne 17. januára 2020.

Povedali o kurze

Ján, 2 deti: najlepšie na KERe je že to naozaj funguje (testované na deťoch ☺)

Laco, 5 detí: KER ma naučil lepšie porozumieť mojim deťom, ich rozdielnemu chovaniu a prežívaniu. Naučil ma tiež, že môžem byť „nedokonalý rodič“ základ je nevzdávať to a snažiť sa budovať dobré vzťahy zo svojimi deťmi.
Kurz som absolvoval spolu s mojou manželkou a to považujem za obrovský prínos, pretože si teraz vo výchove oveľa viac rozumieme.

Mária a Luboš, 2 deti: Od Kurzu efektívneho rodičovstva som očakával príručku na čo mám reagovať a ako. Dostal som ju. A nie len to! Pozrieť sa na problém očami dieťaťa, uvedomiť si, že mnoho vecí je vlastne nedostatok jeho skúseností, že nie je samozrejmé, že musí vedieť to, či ono, že proste "jinak není špatně". Že riešenie, ktoré mi samo ponúka, je často správnym riešením, adekvátnym jeho veku a skúsenostiam. A v neposlednom rade skloniť sa k nemu, počúvať ho, objať, vedieť povedať prepáč, ľúbim ťa... Kurz bol milostivý čas a je našou radostnou povinnosťou aplikovať a rozširovať nadobudnuté skúsenosti. So skončením kurzu sa naše úsilie neskončilo, naopak začína sa znova každé nové ráno.

Gabo a Daška, 4 deti: Prostredníctvom KER-u som zistil, že nikdy nie je neskoro zmeniť prístup k deťom. Zároveň som spoznal, že významnejším ako naše (rodičov) výkony (pre deti) sú vzájomné vzťahy v rodine. A to je na nás rodičoch, aby sme deti denno denne skpomententňovali a taktiež, že dôležitejším ako pochvala detí je ich oceňovanie. Osobitne oceňujem, že na kurze sme sa zúčastnili spolu s manželkou.

Mária, 2 deti: Na stretnutia sme sa veľmi tešili a často sme sa zasmiali nad „aktivitkami“, ktoré boli na každom stretnutí. Tento kurz by sme odporučili všetkým rodičom! Nielen kvôli tomu, keď sa nám deti nedarí dobre vychovávať, ale i pre to ako sa nám dá niektorým chybám vyvarovať.

Ján a Petra, 1 dieťa: Kurz efektívneho rodičovstva bol pre nás vysokou školou vzťahov. Tie považujeme za to najdôležitejšie a najkrehkejšie čo máme. Sme vďační za možnosť zúčastniť sa tohto kurzu, v ktorom sme načerpali veľa poznatkov a sily pracovať na vzťahoch v našej rodine. Pracovať na tom najvzácnejšom čo máme.


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga