O dni rodiny 2017

22. máj 2017 galéria udalosť
O dni rodiny 2017

Nedeľa 21.05.2017 sa pre organizačný tím Dňa rodiny a veľký počet dobrovoľníkov začala už v ranných hodinách činorodou prácou pri príprave tohto podujatia na priestranstve pred ODA, prípravou stánkov a stanovíšť. Vo vnútorných priestoroch ODA sa zasa pripravovala balónová výzdoba pódia a pohostenie pre účinkujúcich.


Program 2. ročníka Dňa rodiny v Trenčíne otvoril o 14.00 predseda Centra pre rodinu Trenčín Mgr. Gabriel Chromiak úvodným príhovorom, v ktorom stručne načrtol poslanie nášho občianskeho združenia. Centrum v septembri 2017 oslávi druhý rok svojej činnosti, ktorou poskytuje jednotlivcom aj rodinám rôznorodú pomoc a zaujímavé aktivity. Atmosféru Dňa rodiny si môžete pripomenúť a pozrieť vo fotogalérii

Celý program Dňa rodiny vtipne a pohotovo moderovali Mária Machová a Ľuboš Kotlárik. Hodnotovo sa Deň rodiny niesol v duchu šiestich vlastností rodiny: Jednota, Radosť a zábava, Odpustenie a láska, Dôvera, Bezpečie a Pozornosť. Každej z týchto cností bola venovaná aktivita, ktorú mohli rodiny spoločne absolvovať a zároveň tým sa zúčastniť losovania o ceny. 

Tradične boli súčasťou Dňa rodiny skákací hrad, tvorivé dielne pre všetky vekové kategórie, maľovania na tvár, modelovania z balónov, maľovanie kriedou na chodník, ale aj spoločné fotografovanie rodín s a aktuálnym názvom „Spolu na ceste“. Pre mamičky s malými deťmi bol k dispozícií baby stan na kojenie a prebalenie detí.

Ťažkej úlohy prvého vystúpenia sa úspešne zhostila Emma Stašáková nasledovaná tanečnou skupinou Korzo Dance so SZUŠ Laca Novomestského 11 Trenčín.
Hravý a spevavý bol vstup detičiek predškolského veku Happy english, ktoré navštevujú detské kurzy angličtiny.
Ladnosťou pohybu a nápaditou farebnosťou prekvapila tanečná skupina 5-8 ročných dievčatiek Princess, ktoré zaujali divákov tanečnou kreáciou na pieseň Zuzany Smatanovej.
Štvrtým účinkujúcim bola veľká skupina Tancujúce tigríky, v ktorej sa učí zladiť pohyb s hudbou cca 100 detí. Program nacvičujú rozdelené podľa veku. Ako prvé sa predstavili 3-4 ročné deti s tancom Puberta, v ktorom drobci naznačili rodičom, čo môžu očakávať za 10 rokov. Väčšie deti zaujali tancom vo veľmi pekných kostýmoch pirátov. Posledným vystúpením Tancujúcich tigríkov bol roztomilý tanec lienok, ktorým dievčatká privolali účastníkom pekné počasie.

V nasledujúcich chvíľach javisko patrilo Smejkovi a Tanculienke, ktorí vyvolali nadšenú spoluprácu detí. Zaspievali si aj s rodičmi známe texty hravých pesničiek. Svojou už tradičnou kvalitou a úrovňou zaujalo divákov vystúpenie detského folklórneho súboru Kornička, ktorého starší členovia úspešne reprezentovali Trenčiansky región aj v nedávnej televíznej súťaži Zem spieva a získali uznanie odbornej poroty a veľkú priazeň divákov.

Zaplnený priestor celého priestranstva pred ODA svedčil o záujme o piesne Simy Martausovej a jej doprovodu, ktorá svojimi textami výstižne a vtipne kritizuje neduhy súčasnosti ako napr. uprednostňovanie elektronickej komunikácie pred osobným rozhovorom, túžbu podobať sa za každú cenu filmovým hviezdam bez uvedomenia si ceny vlastnej individuality. Srdečnosť a bezprostrednosť vystúpenia Simy Martausovej ocenili diváci dlhotrvajúcim potleskom, za ktorý sa im speváčka odmenila prídavkom zaspievaným priamo na trávniku medzi divákmi.

Rodiny, ktoré sa zúčastnili súťaže v rámci programu, boli zaradené do zlosovania o hodnotné ceny, ktoré venovali sponzori podujatia, za čo im patrí vďaka.

Prítomných pozdravil aj primátor mesta Trenčín Mgr. Richard Rybníček, ktorý prevzal nad podujatím záštitu. Ocenil úsilie rodičov vychovávajúcich viac detí a poďakoval sa organizátorom podujatia.
Deň rodiny poctil svojou prítomnosťou aj Mons. Viliam Judák, biskup nitrianskej diecézy. Vo svojom príhovore vyzdvihol význam rodiny ako miesta, kde sa pri jej dobrom fungovaní uplatňujú pravé kresťanské hodnoty a ktoré poskytuje útočisko a bezpečie v každej životnej situácii. Otec biskup po skončení podujatia odovzdal v priestoroch Centra pre rodinu certifikáty lektorom snúbeneckých náuk, ktorí sa podieľajú na príprave a sprevádzaní snúbencov do manželstva.

Druhý ročník Dňa rodiny, v ktorom darovali jedni svoju ochotu a dobrý úmysel druhým, vytvoril úžasnú atmosféru s cieľom vyzdvihnúť hodnotu rodiny ako jedného z najcennejších kreditov človeka.

Bc. Edita Krchová

 

Deň rodiny v Trenčíne 2017 podporili:

Mesto Trenčín, CRYSTAL CONSULTING s.r.o., ODES s.r.o., Redder s.r.o., MoDoM s.r.o., AP soft spol. s r.o., Select s.r.o., HESCON s.r.o., Zázračná škôlka. Mediálny partner podujatia: QEX s.r.o..

Vecné ceny do súťaží venovali: 
Coca Cola Slovakia, Peter Janás - Hostinec u Ondreja, Eiscafe Delikana Trenčín, Mesto Trenčín, Maxim Pizza, obchodík so zdravou výživou LIMO- Peťa, Mäso - lahôdky Urbánek, Wear me.

Materiálna podpora: Tlačíme pre vás a Okart s.r.o. 

ĎAKUJEME! 

 

 

 

 


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

2% pre CPR Trenčín 2024

23. január 2024

Ak chcete prejaviť podporu centru pre rodinu, darujte percentá z vašich daní nášmu občianskemu združeniu CPR Trenčín. Váš záujem a podpora nás posúva ďalej. Ďakujeme.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga