Otec a dcéra Pruské 2017

24. september 2017 galéria udalosť
Otec a dcéra Pruské 2017

V dňoch od 14.9. do 17.9. sa uskutočnil v Pastoračnom centre Jonatán v Pruskom zážitkový pobyt pre otcov a dcéry.

Bol to čas byť spolu, prehĺbiť svoj vzťah, viac sa spoznať. V rámci prednášok a diskusií sme sa rozprávali o význame otca v živote dcéry, o identite a sebaprijatí, či o vlastnostiach ideálneho manžela. Počas rôznych indoorových a outdoorových aktivít, ktoré často vyžadovali vzájomnú spoluprácu, sme sa zapotili, zabavili i potrápili naše šedé mozgové bunky.

Bolo nám v spoločnosti príjemných ľudí fantasticky. Vďaka Bohu za projekty, ktoré sa venujú rodinným vzťahom, ich liečeniu, uzdravovaniu, prehlbovaniu a utužovaniu. Špeciálne pre garde OTEC - DCÉRA je to veľmi potrebné a po prežitom víkende konštatujem, že aj veľmi prospešné.
Tak, ako sa hovorí v múdrom výroku, že: "V každom dievčati je neutíšiteľný hlad po otcovi, hlad, ktorý nikdy nezmizne", sme mali možnosť zažiť to sýtenie sa spoločnými chvíľami prežitými pri akčných i duchovných aktivitách počas prežitého víkendu. Teraz, v období dospievania, nás naše dcéry potrebujú snáď najviac, a my im okrem otcovstva máme byť i kamarátmi, priateľmi, poradcami, sprievodcami, ochrancami - skrátka byť im nablízku - sprevádzať ich, aby mali pocit bezpečia a istoty.
Tento víkend ma mnohému naučil, ukázal mi mnoho vecí v inom svetle. Odnášam si z Pruského okrem už spomenutých zážitkov aj mnoho skúseností a rád od iných otcov a dcér a teším sa na to, ako to ďalej budem uživotňovať v praxi :-) .

Peter

Prežil som jedinečný, krásny a neopakovateľný čas s dcérkou v čase, keď začína dozrievať v zrelú ženu. Je to požehnaný čas intimity vo dvojici (otec a dcéra). Počas programu som sa zdieľal na témy, ktoré nám pripravili spolupracovníci z CPR Trenčín a tak sa upevňovala naša vzájomná dôvera. Veľmi ma oslovilo predstavovanie dcér za prítomnosti otcov; odmenou mi bol vždy krásny úsmev dcéry. A tiež príhovory kňaza, otca Juraja, počas svätých omší. Otcovia a dcéry, príďte a presvedčte sa, aký dobrý je Pán.

Bystrík

Ak si spomeniem na svoje detstvo a mladosť, tak nič podobné ako bol tento predĺžený víkend s našou dcérkou som určite nezažil. Myslím že to nie je nejaký vstup do exkluzívneho klubu s dcérou, ale výborný spôsob ako sa hlbšie a poctivejšie ponoriť do vzájomného vzťahu, kde si na pomoc voláme nášho živého Boha. Otvárame rôzne komnaty našich sŕdc, spomienok, zážitkov, úspechov či neúspechov, aby sme sa viac spoznávali, porozumeli si a budovali dôverný vzťah. Veď skutočné šťastie človeka je postavené na vzťahoch s ľuďmi a s Bohom. Pre dospievajúce dcéry i nás otcov boli okrem vlastných skúseností dôležité aj všetky svedectvá ostatných, kde si človek môže takpovediac korigovať a ujasňovať aj vlastné postoje či úskalia výchovy.  Prednášky lektorov a príhovory kňaza boli kľúčové, pretože naviedli všetky diskusie a zdieľania, ktoré boli myslím veľmi úprimné, hlboké a otvorené.

Zo srdca prajem každej dcére, aby mohla taký víkend zažiť a naštartovať cestu do dospelosti spoločne so svojím milujúcim otcom (fyzickým i nebeským)!

Peťo

Veľmi sa mi táto akcia "Otec a dcéra" páčila. Viac som sa dokázala venovať a rozprávať s ockom, lebo doma nemáme až tak veľa času pre seba. Tiež sme si upevnili vzťahy a dozvedeli sme sa niečo nové o sebe. Páčili sa mi aj aktivity, ktoré ste pre nás pripravili. Spoznala som nových kamarátov, s ktorými som si užila veľa zábavy. Tiež chcem povzbudiť otcov a dcéry, aby zažili takýto víkend a zblížili sa.

Terezka


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga