Premiérový „Deň rodiny“ v Trenčíne prilákal do centra stovky ľudí, bavili ich vystúpenia aj spoločné rodinné aktivity

20. máj 2016 galéria udalosť
Premiérový „Deň rodiny“ v Trenčíne prilákal do centra stovky ľudí, bavili ich vystúpenia aj spoločné rodinné aktivity

Nedeľňajšie popoludnie 15. mája 2016 patrilo na Mierovom námestí v Trenčíne rodinám. Po prvý raz sa v našom krajskom meste uskutočnil Deň rodiny.

Podujatie zorganizované Centrom pre rodinu Trenčín a Občianskym združením JUŽANIA – RC Južanček, pod záštitou primátora Richarda Rybníčka a slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie prilákalo napriek pomerne chladnému počasiu stovky ľudí. A tí sa dobre bavili. Pomohli k tomu aj sprievodné aktivity na viacerých stanovištiach ako maľovanie na tvár, zdobenie keksíkov, tvorivé dielničky, či skákací hrad. Absolútnym hitom bola Rambodráha pred Farskými schodmi – deti si s otcom či mamou boli ochotné vystáť aj dlhé minúty, kým prišli na rad. Odmenou im bol prechod cez „zamorené územie“ – teda pohádzané plienky, ktoré dokázali metať do obdivuhodných vzdialeností, podušková vojna s rodičmi, či netradičné rodinné foto v skutočnom ráme.

Tí, ktorí chceli stráviť čas viac pokojnejšie, mohli zostať sledovať pódiový program. Úvod patril tanečným vystúpeniam Kristíny Marčekovej a detí z Detského mestečka. Vystúpenie tých najmenších – Tancujúcich tigríkov a Princess nepochybne pobavilo a dojalo najmä ich rodičov. Program populárnej dvojice Smejko a Tanculienka pre zmenu výborne naladil samotných drobcov. Medzitým si mohli celé rodiny zasúťažiť o to, ktorá skôr nájde gombík alebo plienku, prípadne ktorá spojením rúk vytvorí najdlhšiu reťaz.

V sídle samotného centra pri vstupe na Farské schody sa partia šikovných kuchárov postarala o skvelý guláš. Ďalší účastníci však mohli ochutnať aj skvelé koláčiky či ďalšie občerstvenie, ktoré pomedzi nich rozdávali dobrovoľníci. Tých sa o pohodový priebeh celej akcie postaralo zhruba 60 a odviedli naozaj dobrú prácu. Celý program Dňa rodiny uzavrelo vystúpenie Lámačských chvál a ich piesne, no i svedectvá, zamyslenia. To všetko s prísľubom, že o rok bude centrum Trenčína opäť plné rodín aj dobrej nálady.

Fotografie z podujatia nájdete vo fotogalérii.


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga