Koučing v Centre pre rodinu Trenčín

12. september 2017
Koučing v Centre pre rodinu Trenčín

Už pri úvahách o vzniku Centra pre rodinu sme chceli ľuďom v ťažkostiach ponúknuť pomoc. 

V poslednom štvrťroku roku 2016 sa začal výcvik 15 kresťanských koučov v Trenčíne. Výcvik bol ukončený 10. marca 2017 záverečnými skúškami. Výcvik viedli lektori z Family Garden PhDr. Marián Kubeš, CSc., PCC a Mgr. Katarína Baginová, ACC., členovia International Coach Federation.

Koučing vychádza z predpokladu, že každý z nás je najlepší odborník na seba a svoj život, pretože nikto nás nepozná tak dobre, ako sa poznáme sami. Kouč neradí človeku, čo má robiť. Kladením dobre zacielených otázok mu pomáha zorientovať sa v situácii, v ktorej sa nachádza a pomáha mu prevziať zodpovednosť za svoj život a svoje konanie do vlastných rúk.

Prečo teda potrebujeme kouča a nevyriešime si svoje problémy sami? I keď máme o sebe najviac relevantných informácií, často je ich toľko, že sa v nich ťažko orientujeme. Navyše máme pri rozmýšľaní “vychodené chodníčky”, ktoré dôverne poznáme a do neprebádaných oblastí nášho vnútra sa nám veľmi nechce. Kouč nás môže sprevádzať aj do oblastí, ktoré často sami od seba nenavštevujeme, a zároveň nám ponúka možnosť pozrieť sa na našu situáciu z iného zorného uhla. Všetko pri veľkej úcte a rešpekte k nám. Koučing nám môže pomôcť utriediť si myšlienky a vykročiť správnym smerom.

V našom centre ponúkame možnosť koučovacieho rozhovoru nielen ľuďom, ktorí prechádzajú krízou, ale všetkým, ktorí sa potrebujú rozhodnúť v dôležitej veci, chcú zlepšovať svoje vzťahy, pracovať na sebe a posúvať sa ďalej. Môžeme vás z vlastnej skúsenosti ubezpečiť, že akákoľvek informácia nenahradí vlastnú skúsenosť. Ak vás koučing zaujal a nájdete odvahu, radi si s vami dohodneme stretnutie.

Pred stretnutím si prečítajte koučovaciu dohodu.

Článok Ovocie kresťanského koučingu pre klientov

Prečítajte si viac o kresťanskom koučingu.

 

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga