Ako bolo na Dni rodiny?

23. máj 2016

V nedeľu 15. mája 2016 sme spoločne prežili prvý Deň rodiny v Trenčíne. Popoludnie plné zábavy, hier, súťaží, vystúpení šikovných detí, ale aj piesne a slovo Lámačských chvál.

A ako ste ho prežili vy?

Požehnaný čas s plnohodnotným programom a známymi ľuďmi... Páčil sa nám Smejko a Tanculienka, Lámačské som si užila sólo, načerpala trochu duchovna do víru môjho života. Ďakujeme za každú časť programu, lebo boli pripravené s láskou a obetou. Náš Boh sa oslávil aj na verejnosti.
Kováčovci 

Sme radi, že sme mohli spolu s inými rodinami osláviť silu a trvalú hodnotu rodiny; sviatostného manželstva a otvorenosti prijimania detí navzdory spoločenskému tlaku, ktorý nám diktuje cestu sebeckosti, pohodlnosti a konzumného napĺňania vlastných potrieb. Tiež nás povzbudilo otvorené svedectvo Braňa Letka o živote s Bohom. Ďakujeme, že sme spolu s Braňom a Lámačskými chválami mohli vzdávať vďaky nášmu Bohu.
Vaskovci

Bolo to popoludnie plné zábavy, priateľov, naplnené láskou a pohostinnosťou. Stretli sme neskutočne veľa priateľov a známych, s ktorými si vždy máme čo povedať. Deti dostali všetko, po čom túžili - Eliška maľovanie na tvár a divadielko, Dávidko rambo dráhu a bláznenie s kamarátmi, Viktor sa vyskákal v skákacom hrade, Adam s Klárou boli na mestskej veži a vychutnali si koncert, aj guláš bol výborný, skrátka každý bol spokojný a našiel si to, čo chcel vyskúšať, čo ich baví. Sme radi, že sme sa tohto všetkèho zúčastnili.

Včera sme sa s rodinou zúčastnili na Dni rodiny na Mierovom námestí v Trenčíne (aj keď nie sme Trenčania). Chceme prejaviť veľký obdiv a uznanie všetkým, ktorí toto skvelé podujatie pripravili. Prajeme Vám, aby Vám nadšenie, s akým pracujete pre dobro rodín, vydržalo, aby ste sa nedali znechutiť mnohými prekážkami, ktoré budú na Vás číhať, pretože pracovať pre zdravé manželstvá a rodiny sa oplatí. Ste pre Trenčín (a okolie) veľkým požehnaním. Nech Vás Boh za Vašu snahu hojne odmení.
Plevovci

V májové nedeľné popoludnie sme sa s našimi dvoma deťmi zúčastnili prvého trenčianskeho Dňa rodiny. Boli sme veľmi milo prekvapení množstvom atrakcií a pestrosťou programu. Veľmi sme ocenili aj ochotu animátorov a všetkých dobrovoľníkov, ktorí na námestí strávili takmer celý deň, na prvý pohľad bolo jasné, koľko práce bolo za týmto podujatím.
Celú akciu ako manželia hodnotíme veľmi pozitívne, keďže v dnešnej dobe sa nájde množstvo iných dôvodov na organizovanie stretnutí, ale téma rodiny, ozajstného základu spoločnosti, sa javí čoraz menej atraktívnou. Nehovoriac o tom, že ako kresťania sa prezentujeme viac menej iba v kostoloch. Myslím si, že akciu dobre vnímali aj náhodní okoloidúci.
Takže veľmi pekne ďakujeme všetkým ochotným za kresby na tvárach, opečiatkované ruky a kriedu na zvyšku tela. Mohli sme sa aspoň na chvíľu vytrhnúť z každodenného kolotoču a vidieť, že deti sú naozaj šťastné, keď nás rodičov vidia spolu ako rodinu. Do budúceho ročníka plánujeme ešte vylepšiť hod plienkou v Rambodráhe, s touto aktivitou u nás problém nemáme.

 

 

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Program AMORIS pre manželov: Odpustenie ako cesta k jednote

24. október 2024

Počas uplynulého víkendu (19.10. - 20.10.2024) sa na Slovensku už po štvrtýkrát uskutočnil Program AMORIS, tentokrát na tému „Odpustenie: cesta od zranenia k jednote“. Tento rok prebehol program v 27 mestách naprieč Slovenskom, vrátane Trenčína, kde sa do neho zapojilo 16 manželských párov z rôznych farností Trenčianskeho regiónu.

Výlet na Lopeník 2024

21. október 2024

V nedeľu 13.10.2024 sa nám veľmi nechcelo vyjsť spod teplého paplóna do chladného jesenného rána, ale premohli sme sa a tesne pri vstupe do Novej Bošáce sme sa zaradili do kolóny ďalších áut, ktorých pasažieri tiež smerovali na svätú omšu do kostola sv. Cyrila a Metoda.

Deň dobrovoľníkov 2024 - Neplatení hrdinovia

1. október 2024

Dňa 27.9.2024 sa v Malej farskej záhrade v Trenčíne konalo stretnutie dobrovoľníkov a všetkých, čo sa akýmkoľvek spôsobom angažujú v Centre pre rodinu.

Detský tábor august 2024

3. september 2024

Po roku sme sa opäť stretli v CPRku na každoročnom letnom tábore na konci augusta. Posilnená zostava animátorov celý týžďeň naplnila hrami, prechádzkami v parku, na Brezine alebo v Zátoke pokoja a iným zaujímavým programom. Deti si zahrali známe hry ako Mestečko Palermo alebo Živé pexeso, ale skúsili aj lukostreľbu či stavanie prístreškov.

Prípravy pre budúcich manželov v Trenčíne: Ako sa dávny sen postupne zmenil na realitu

15. august 2024

Pripraviť budúcich kresťanských manželov na nie vždy slnkom zaliatu spoločnú cestu životom, je veľmi zodpovedná úloha. Je preto veľkým zadosťučinením, že sa na takejto príprave podieľajú aj manželské páry, ktoré snúbencom pootvoria dvere do ich vlastných osobných vzťahov a stavajú pri tom najmä na úprimnosť a otvorenosť.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga