Aký bol zážitkový kurz Otec a syn?

24. september 2016

Začiatkom septembra prebehol na Skalke pri Trenčíne zážitkový kurz Otec & syn. Tento kurz bol určený pre otcov a ich synov vo veku 14 - 16 rokov, ktorí chceli zažiť spoločné dobrodružstvo. A ako sa im páčilo?

Je šťastie, ak sa ako otec môžete stretnúť zvláštnym a dobrodružným spôsobom v dôležitom období dospievania so svojím synom v prostredí správnych ľudí – mužov, sprevádzaní tým správnym Duchom. Som vďačný za možnosť prežiť takéto stretnutie. Doprial by som ho každému otcovi, ktorému záleží na vzťahu so svojím synom..

Michal


Akcia Otec a syn na Skalke, ktorá prebehla na konci augusta a začiatkom septembra 2016 ponúkla nám otcom možnosť lepšieho zblíženia sa s našimi synmi. Odporúčam to každému otcovi, ktorý už „zlomil palicu“ nad svojim synom a neverí, že ešte nájdu spoločnú reč. Bolo to úplne prirodzené prostredie, kde bola vhodná atmosféra na rozdebatovanie svojho vzťahu, spoznávanie vlastných omylov a nachádzanie spoločnej cesty. Mnohé mužské aktivity povzbudzovali chlapcov, k tomu, aby sa menili na mužov. My otcovia sme pomocou debát zas mohli lepšie porozumieť chlapčenskému svetu. Nechýbala pritom ani duchovná zložka, aby sme si tieto veci mohli rozdebatovať aj s Pánom. Bolo to po všetkých stránkach povznášajúce. Vďaka všetkým organizátorom.

Fero

Uvedomil som si, že to, čo mi teraz vadí na mojom synovi Jakubovi, som v jeho veku robil aj ja. Tiež som si myslel, ako dobre sa o neho starám, ale zistil som, že mu venujem veľmi málo času a aj ten krátky čas, kedy sme spolu, väčšinou riešime problémy a je medzi nami napätie. Nemôžem povedať, že po absolvovaní akcie Otec a syn som ideálny otec a Jakub syn, ale naučil som sa mu ospravedlniť a hľadám cestu, ako mu byť čo najlepším sprievodcom na ceste k dospelosti a slobode.

Peter

Víkendovka Otec a syn bola časom, ktorý sme mohli venovať budovaniu svojho vzťahu, na ktorý nám v bežnom živote zostáva minimum času. Mohli sme ho venovať vzájomným rozhovorom, spoločnej práci a zároveň sme získavali pohľad na svoje životy v početných prednáškach, ktoré boli sami o sebe veľmi pútavé. Korunou akcie, tým čo nás zasiahlo aj vnútorne, boli aktivity, o ktorých však nemôžem nič prezradiť, aby som vás neobral o prekvapenie. Tento víkend nakoniec zmenil môj postoj k synovi, ktorý tam šiel so mnou ako chlapec, ale späť sa vrátil ako mladý muž. Odporúčam to každému ocovi, ktorému záleží na vzťahu k tomu cennému, čo doma má.

Braňo, otec

Prinieslo mi to veľa zážitkov s otcom, na ktoré nezabudnem. Zoznámil som sa s ďalšími chalanmi a otcami a zistili sme, že máme veľa spoločného. Zistil som, aké mám hodnoty a aká je to výhoda mať dobrú rodinu a začal som si ju viac vážiť.

Martin, syn

 

Otec a syn Skalka 2016

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga