Deň rodiny 2018 v Trenčíne

3. jún 2018 galéria udalosť
Deň rodiny 2018 v Trenčíne

Tretia májová nedeľa sa v Trenčíne opäť niesla v duchu rodiny. Bolo to už tretí krát, kedy centrum mesta ožilo davom detí a rodičov, veselou hudbou, stanovišťami s rôznymi rekvizitami a atrakciami...

Tento rok sa naskytla Centru pre rodinu Trenčín čestná príležitosť, usporiadať Deň rodiny ako prvé podujatie po slávnostnostnom otvorení zrekonštruovaného Mierového námestia. Obnovené, atraktívne námestie s množstvom nových prvkov, prichystané aktivity a účinkujúci, krásne počasie, ochotní dobrovoľníci... To sú podmienky, ktoré signalizovali, že aktuálny ročník Dňa rodiny môže byť úspešný.

V bohatom programe rozveselil zaplnené námestie DFS Radosť, ktorý v roku 2019 oslávi 45. výročie založenia, Happy English - jazyková škola, ktorá prišla divákom predstaviť, ako to na ich hodinách vyzerá. Hľadisko výrazne ožilo, keď sa do svojho tanečného vystúpenia pustili drobci z tanečnej školy Tancujúce tigríky, ktorí rozhýbali všetky deti. Tí najmenší sa však nevedeli dočkať ani obľúbenej TV hviezdy - Huga Sníčka, ktorý si spolu s kamarátom Nikom a havranom pripravil pre deti rôzne súťaže. Poslucháčom sa z pódiových dosiek spevácky prihovorila aj nežná, mladá deva Nina Kohoutová, ktorá je držiteľkou Strieborného slávika Slovenska 2016, a tiež sa stala jednou z Detských osobností mesta Trenčín v roku 2016. Dospelí si prišli na svoje pri vystúpení The Gospel Family, ktorej repertoár piesní tvoria prevažne tradičné gospelové „evergreeny“, ale aj klasika, pop, slovenské chrámové piesne, ako aj zborové chorály či iné rôzne štýly piesní.

Počas pódiového programu mali deti možnosť sa vyskákať na obrovskej nafukovacej šmýkľavke a dvoch menších hradoch. Spolu s rodičmi sa mohli povoziť na tandeme (dvojbicykli) alebo si vychutnať pohľad na krásnu fontánu z výšky panského koča ťahaného koňmi.

Pre informovanosť o aktivitách a činnosti Centra pre rodinu bola pripravená mini výstava a stánok s handmade výrobkami.
Tí, ktorí už zažili v Trenčíne atmosféru tohto podujatia, dobre tušili, že nebudú chýbať nápadité rodinné diciplíny. Pre rodiny bola pripravená Rodinná olympiáda. Rodičia si spolu s deťmi vymenili úlohy pri školských písomkách, príprave desiaty, či podpisovaní žiackej knižky. Deti si vyskúšali "výmenu defektu" a zatĺkanie klincov. Spoločne zabojovali v trojboji (lyže, streľba na terč, hod kladivom), vyskúšali si súdržnosť v trojnohaviciach i povozili sa v retro káre a tatrovke. V závere olympiády sa rodiny odfotili s olympijskými kruhmi. Každá rodina, ktorá sa zúčastnila olympiády, postúpila do losovania o ceny.

V tvorivých stanoch čakalo na deti netradičné maľovanie čokoládou, vytváranie pexesa, maľba otláčaním rôznych predmetov, tvorenie s lízankami a výroba magnetiek.

Pre mamičky s deťmi bol pripravený BABY stan, v ktorom našli zátišie na prebalenie i nakŕmenie. Drobci sa mohli pohrať s kinetickým pieskom, lovením loptičiek z bazéna a vymaľovávaním mega omaľovánok. Na podujatí nesmelo chýbať pre všetky deti obľúbené maľovanie na tvár a modelovanie zvieratiek z balónov.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Trenčín - Mgr. Richard Rybníček, ktorý nás počas podujatia poctil svojou návštevou.

Celoslovenským mottom tohto ročníka bolo: Stojíme pri sebe.

Na príprave a v deň podujatia pracovalo 100 dobrovoľníkov. V programe vystúpilo 120 účinkujúcich bez nároku na honorár. Podujatia sa zúčastnilo viac ako 1000 návštevníkov.

Podľa záujmu, hojnej účasti a početných pozitívnych ohlasov sme usúdili, že DEŇ RODINY má v našom meste určite svoje miesto. Dovolíme si preto povedať, že sa tak stáva tradičným mestským podujatím.

E. Krchová, M. Machová.


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

2% pre CPR Trenčín 2024

23. január 2024

Ak chcete prejaviť podporu centru pre rodinu, darujte percentá z vašich daní nášmu občianskemu združeniu CPR Trenčín. Váš záujem a podpora nás posúva ďalej. Ďakujeme.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga