Deň rodiny v Trenčianskom parku nesklamal

26. máj 2022 galéria
Deň rodiny v Trenčianskom parku nesklamal

Park pri stanici v Trenčíne v nedeľu 15.5.2022 ožil nevšedným spôsobom. O 14:00 totiž odštartovala tohtoročná oslava Dňa rodiny. Začali sme svätou omšou, ktorú na pódiu v parku zahájil vdp. Juraj Križan. Rodiny sa priebežne schádzali aj vďaka ponuke bohatého kultúrno-zábavného programu a rôznych sprievodných aktivít.

Hneď po duchovnom pookriatí lavice okolo pódia zaplnili rodičia s deťmi, ktorí nedokázali odolať pozvaniu Korkiho zo známej Sranda banda. Vo svojej bruchovraveckej show nám predstavil celú bandu svojich svojhlavých plyšákov. O zábavu nebola núdza najmä vtedy, keď do deja vtiahol aj jednotlivcov z publika. 

Aby si naše bruchá oddýchli od smiechu a mohli sme potešiť svoje oči a uši, vystúpili so svojím predstavením Tancujúce tigríky. Pre deti boli inšpiráciou, pre dospelých potešením, pretože predviedli krásne tanečné čísla.

Hneď po detskom tanečnom vystúpení na pódium zavítala ďalšia hviezda našich najmenších - Zahrajko. Nenechal deti len tak sedieť a prizerať sa, ale do svojho tanečno-rečníckeho čísla ich interaktívnym spôsobom vtiahol. 

Kým Zahrajko bavil najmä deti svojimi detskými pesničkami, priestor po jeho vystúpení obsadili statní muži so svojím folklórnym speváckym telesom s príznačným názvom Škrupinka. Ich trénované hlasy sa niesli podvečerným Trenčínom a potešili priaznivcov ľudovej tvorby s veselým podtónom.

Kto si netrúfol spievať s chlapmi, mal hneď nato príležitosť zapojiť sa do Školy tanca, ktorá prebiehala počas príprav na záverečné vystúpenie skupiny Komajota. Mali sme možnosť naučiť sa základné tanečné kroky a tak obohatiť nielen svoj spoločenský život, ale možno si aj spríjemniť letné večery tancom so svojou polovičkou. Školou tanca nás sprevádzala skúsená inštruktorka pani Soukupová z Tanečného klubu Dukla.

Program vyvrcholil záverečným vystúpením skupiny Komajota, ktorá nás svojou tvorbou prišla potešiť až z východných kútov Slovenska. V tom čase však už sme poznali mená výhercov rodinnej súťaže, ktorá prebiehala počas celého popoludnia.

Počas celého programu boli k dispozícii aj doplnkové aktivity pre celé rodiny - súťaže, skákací hrad, balóny zdarma, maľovanie nielen na tvár, fotokútik, tvorivé dielne, požičovňa športových potrieb, retro kútik či vozenie na koníkoch. Nenudil sa rozhodne nikto a účasť bola tento rok naozaj bohatá. Mali sme tak možnosť postretávať sa navzájom, porozprávať a pozdieľať a stráviť spoločný čas v rodine.

Naša vďaka patrí organizátorom z Centra pre rodinu, všetkým sponzorom, bez ktorých by sme si nemohli užiť program a atrakcie zdarma, a tiež mnohým dobrovoľníkom, ktorí neúnavne akciu pripravovali a slúžili na viacerých miestach.

Tešíme sa na ďalší ročník. Uvidíme sa aj s vami?


Pozrite si aj fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

2% pre CPR Trenčín 2024

23. január 2024

Ak chcete prejaviť podporu centru pre rodinu, darujte percentá z vašich daní nášmu občianskemu združeniu CPR Trenčín. Váš záujem a podpora nás posúva ďalej. Ďakujeme.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga