Manželské večery jar 2017

10. apríl 2017 galéria
Manželské večery jar 2017

V dňoch 14.2.2017 - 4.4.2017 sa v Centre pre rodinu Trenčín uskutočnil v poradí druhý kurz Manželských večerov, pod odborným dohľadom manželov a lektorov Janka a Aničky Rajských.


Kurz​  skončil záverečným stretnutím​, ktorému prechádzala slávnostná svätá omša s obnovou manželských sľubov​. Zúčastnilo sa ho ​9 manželských párov. Tento kurz bol príležitosťou, aby sa manželia mohli na chvíľu oslobodiť od svojich povinností, zastaviť sa a v kľude sa porozprávať o zaujímavých témach, ktoré sú ​dôležité pre ich vzťah. Každej téme bol určený jeden večer. Venovali sa umeniu komunikácie, riešeniu konfliktov, sile odpustenia, vzťahu k svojim rodičom a k rodičom partnera a ďalším zaujímavým témam.  Kľud pre ich rozhovory im CPR zabezpečilo službou dobrovoľníkov, ktorí sa počas týchto večerov venovali ich deťom. O prínose tohto kurzu k manželskému  vzťahu  ale najlepšie vypovedajú nasledujúce svedectvá zúčastnených párov.

Svedectvá
Hneď na začiatku kurzu bolo povzbudivé svedectvo manželov Milana a Mariky, ktorí boli účastníkmi predchádzajúcich Manželských večerov. Prínosom pre všetkých bola aj naša spolupráca s priateľmi Jankom a Aničkou, ktorí mali tiež svedectvo z minulého kurzu, obsluhovali pri stoloch a boli ochotní vo všetkom pomáhať.
Účastníci Manželských večerov nevynechávali stretnutia a s plným nasadením využívali čas, sústredene počúvali prednášky a so záujmom o seba navzájom riešili cvičenia. Cítili sme sa pri nich dobre, medzi svojimi, aj keď sme viacerých videli prvý krát. Atmosféra večerov bola pohodová a priateľská. Obnova manželského sľubu sprostredkovaná pánom dekanom bola veľmi dôstojná a povzbudivá. V záverečnom 8. večeri všetci hodnotili kurz pozitívne, ako osožný čas pre seba.  Starostlivosť o deti je pri kurzoch Manželských večerov nezvyklá a nadštandardná. Ďakujeme za ňu.

Janko a Anička  - lektori

Spoločne sme sa zúčastnili série prednášok Manželské večery. Po jednotlivých témach sme vďaka cvičeniam a úlohám našli niektoré oblasti manželstva a vzťahov na ktorých chceme zapracovať. Ako veľké plus celého kurzu vnímame zdôrazňovanie potreby pravidelného spoločného času, času pre seba navzájom, otvoreniu sa a porozumeniu toho druhého. Samotný kurz nás k tomu naviedol a určite by sme ho odporučili mnohým čerstvým, ale aj zrelším manželským párom. Len dobre fungujúce manželstvo je základom dobre fungujúcej rodiny.

Jana a Jaroslav

 

Ak sa chcete v budúcnosti zúčastniť kurzu, svoj predbežný záujem môžete nahlísiť na e-mail adrese info@cprtrencin.sk. Budeme vás kontaktovať, keď bude známy presný termín.  


Pozrite si aj fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga