Noc literatúry v Centre pre rodinu v Trenčíne

22. máj 2016 galéria
Noc literatúry v Centre pre rodinu v Trenčíne

Aj Centrum pre rodinu Trenčín sa zapojilo do celoeurópskej Noci literatúry, ktorá sa konala v stredu 11. mája 2016. Organizátori podujatia vybrali pre čítanie vybraných diel priestory záhrady Centra pre rodinu a celý priestor dotvorili vkusnými dekoráciami, čo umocnilo celkovú atmosféru podujatia.

Noc literatúry v Centre pre rodinu sa začala v tento deň o 19:30. Pozvanie prijalo asi štyridsať priaznivcov čítaného slova. Moderátorom podujatia bol Ctibor Michalka, rozhlasový redaktor, ktorý v príjemnom a tichom prostredí záhrady pod hradbami mesta predstavil dielo od Antoina Lauraina Mitterrandov klobúk

Súčasťou podujatia bola prezentácia diela akademického sochára Dominika Mončeka spojená s výstavou jeho niekoľkých vybraných diel. Viacerých účastníkov zaujalo veľké drevené srdce, okolo ktorého sa ovíjali ostne zhotovené zo železa. Dominik Monček ozrejmil myšlienku jednotlivých diel ako i pohnútky, ktoré ho viedli k ich zhotoveniu.

Celú atmosféru umocnila svojím hudobným sprievodom trojica mladých umelcov: Jana Vindišová – syntentizátor, Simon Pajtinka – lesný roh a Paulína Ovádková – soprán.

Pre viacerých účastníkov podujatia bola táto chvíľa pri čítaní tlačeného slova, hudba a spev v atmsfére dohasínajúceho dňa a pohľad na diela s hlbokým posolstvom jedinečným zavŕšením všedného dňa, ktorý sa tak stal výnimočným.

Fotografie z Noci literatúry v Centre pre rodinu si môžete pozrieť v galérii.

Autor: Anna Ševčíková


Pozrite si aj fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

2% pre CPR Trenčín 2024

23. január 2024

Ak chcete prejaviť podporu centru pre rodinu, darujte percentá z vašich daní nášmu občianskemu združeniu CPR Trenčín. Váš záujem a podpora nás posúva ďalej. Ďakujeme.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga