Otec a dcéra 2018

24. september 2018 galéria udalosť
Otec a dcéra 2018

V dňoch 13. - 16. septembra sa v Pastoračnom centre Jonatán uskutočnil pobyt pre otcov a dcéry.

Vo štvrtok 13. septembra podvečer začali do Pruského prichádzať dvojice otcov a dcér. Prichádzali s očakávaniami vylepšiť vzťah, stráviť spolu čas, porozumieť si, viac sa spoznať... A v nejedných očiach bola otázka: "Čo sa to tu bude diať?"

Tú správnu atmosféru očakávania spustila sv. omša. A potom to už išlo: zoznamovačky, spoločný program pre dcéry, spoločný program pre otcov, prednášky, hry, opekačka, skupinky... Spoločne sme premýšľali, rozprávali, diskutovali a nakoniec to dopadlo takto:

Zažil som úžasné spoločenstvo otcov, našiel som odpovede na mnohé otázky, inšpiráciu na oživenie vzťahu k dcére. Pochopil som, že sa musím naučiť vnímať viac emocionálnu a citovú stránku dcéry. Našiel som v sebe rezervy vo vzťahu, na ktorých musím popracovať. Objavil som v dcére zrelú osobnosť a potrebu rozprávať sa s ňou viac medzi štyrmi očami.

Bol to čas úžasného objavovania vnútornej krásy mojej dcéry. Uvedomil som si, že môže byť skutočnou kamarátkou, ktorá vie pochopiť, ale zároveň aj potrebuje byť chápaná. Určite odporúčam ďalším otcom.

Bol to požehnaný čas. Povedali sme si hlboké veci, ktoré by sme si pravdepodobne za bežných okolností nepovedali.

Bolo to pre mňa plné emócií. Strávený spoločný čas ma utvrdil a v mnohom nastavil, že z mojej dcéry - často ešte vnímanej ako dievča sa stáva žena. Žena, na ktorú som hrdý a teším sa na ďalší spoločne strávený čas.

Bol to krásny čas. Zmenilo sa vnímanie môjho otca, pozrela som sa naňho z iného uhla pohľadu. Teraz to je super. Uvidíme doma... Ale isto sa aspoň trochu zlepšil vzťah, nakoplo nás to.

Zistila som, akého mám úžasného otca. Môj vzťah sa s ním oveľa zlepšil. Som rada, že som tu mohla byť. Teším sa na budúci rok.

 


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga