Realizácia projektu Pódiové zátišie

16. november 2021 galéria
Realizácia projektu Pódiové zátišie

Centrum pre rodinu Trenčín zrealizovalo vďaka podpore Trenčianskeho samosprávneho kraja v rámci environmentálneho programu Zelené oči projekt s názvom Pódiové zátišie.  Cieľom projektu bola úprava priestoru v okolí pódia tak, aby z neho vznikla príťažlivá zóna, ktorá by zapadla do celkového vzhľadu. Podmienkou bolo zachovanie a zlepšenie kvality prostredia na využívanie pre pravidelné akcie ako napr. detské divadielko, diskusie, kvízy, či koncerty. Motiváciou pre úpravu tejto časti záhrady bola potreba sfunkčniť a  a upraviť tento zanedbaný priestor.  Zámerom bolo, aby v rámci tohto priestoru za pódiom ako aj povedľa neho, vznikla príjemná oddychová zóna, kde si môžu návštevníci posedieť, a zároveň vytvoriť  zázemie pre účinkujúcich.

Počas deviatich mesiacov od marca do decembra sme postupne odstraňovali náletové dreviny, odvážali sutinu a stavebný odpad. Následne sme modelovali terén a spevňovali svah. Súčasťou bolo aj prepojenie pódia drevenými schodami so zákulisím, ktoré zásadným spôsobom zjednodušili prístup k pódiu pre účinkujúcich. Vybudovali sme v tomto priestore terasu a chodník zo zámkovej dlažby. Príjemnú atmosféru priestoru “Pódiového zátišia” umocnili vysadené skalničky a záhradný mobiliár. 

V rámci realizácie tohto projektu bolo aj osadenie 200 litrovej nádoby na zachytávanie dažďovej vody stekajúcej zo strechy karnera sv. Michala, ktorá do značnej miery narúšala svah ako aj oporné múry. Nakoľko terén v tejto časti záhrady je veľmi prudký a nestabilný, bol tento proces manipulácie ako aj osadenia veľmi zložitý a náročný. 

Projekt sa podarilo úspešne zrealizovať vďaka úžasnému nasadeniu viac ako tridsiatky dobrovoľníkov, ktorí mu obetovali svoj voľný čas.

     

 

 

     


Pozrite si aj fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga