Speed dating katRande v CPR Trenčín

7. december 2017
Speed dating katRande v CPR Trenčín

V dnešnej internetovej, rýchlej dobe si čoraz viac ľudí nevie nájsť životného partnera, komunikácia a vzťahy sa riešia skôr na sociálnych sieťach. Názory a presvedčenia nielen mladých ľudí sa aj na základné otázky života  čoraz viac rôznia. V dnešnej dobe nie je vôbec jednoduché nájsť si životného partnera zdieľajúceho hodnoty založené na kresťanských princípoch.  Pre takúto skupinu - komunitu nezadaných ľudí - sme sa podujali posledný novembrový pondelok spoluzorganizovať v Centre pre rodinu katolícku zoznamku. Nie je to žiadna novinka. Katolícka zoznamka “KatRande” je jedinečná v tom, že je to spoločenstvo slobodných katolíkov hľadajúcich životného partnera, s ktorým chcú vstúpiť do sviatostného manželstva, určené pre slobodných vo viere hľadajúcich si partnerov pre život. Jednou z možností zoznámenia sa je speed dating.

Ako to celé prebiehalo? Stretli sa pri zachovaní anonymity desiati slobodní veriaci muži postupne s desiatimi ženami, ktorí sa rozhodli vydať na let oproti svojej láske. Každý zo zúčastnených sa mohol zoznámiť a v krátkom rozhovore cca 6 min. spoznať 10 partnerov podobného veku, a možno aj nájsť niekoho, kto zdieľa ich názor, má rovnaké hodnoty a nazeranie na svet. Absolútne seriózne a diskrétne stretnutie bolo zabezpečené zvolením si používateľského mena. Tak zostala možnosť zostať v anonymite, s rozhodnutím, či a kedy sa niekomu sprostredkujú osobné údaje a kontakt. Vek ani sviatosti sme nekontrolovali, avšak prvým dôležitým klikom bol údaj: “Som katolík a chcem sa sobášiť v kostole.“ Na úvod čakal záujemcov dotazník. Pri regis­trácii noví členovia odpovedali na otázky, napríklad: Čo je pre teba viera? Aká je tvoja naj­obľúbenejšia kniha, modlitba, obľúbený svätec? Zisťovali sme tak detaily o ich viere, ale aj o osobnostnej charakteristike toho druhého. Katolícka zoznamka ponúkla aj výnimočný test zhody, kde boli podrobné otázky týkajúce sa bežného života, zvykov, zlo­zvykov, ako kto trávi voľný čas, aj otázky o sexualite. Test vytvárali kňazi, psychológovia a dlhoroční manželia. 

Zoznamka je vysoko bezpečná, certifikovaná, spoľahlivá a výhodou je jej medzinárodný rozmer – keď chcete, aby bol váš profil zverejnený aj v inej krajine, je možné písať si s veriacimi z Európy v rámci platformy kathTreff International. KatRande ponúka pre hľadajúcich aj funkciu diskrétneho „like“ – keď sa vám niekto páči, dáte mu „like“, ale on sa to dozvie, až keď vás „olajkuje“ aj on. Ak ste sám a hľadáte životného partnera, skúste na katRande.org diskusné fórum.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

2% pre CPR Trenčín 2024

23. január 2024

Ak chcete prejaviť podporu centru pre rodinu, darujte percentá z vašich daní nášmu občianskemu združeniu CPR Trenčín. Váš záujem a podpora nás posúva ďalej. Ďakujeme.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga