2. konferencia kresťanských koučov

6. november 2017 galéria
2. konferencia kresťanských koučov

V centre nášho krajského mesta Trenčín  sa uskutočnila v poradí už druhá konferencia kresťanských koučov.

V refektári Piaristického gymnázia J. Braneckého sa 27. a 28. októbra 2017 stretlo 60 koučov z celého Slovenska na Konferencii kresťanských koučov. Prišli z rôznych kútov našej malebnej krajiny, doslova “od Tatier k Dunaju”. Organizácie sa zhostil tím Family garden z Bratislavy s podporou trenčianskeho Centra pre rodinu. K svojim úlohám sa postavili zodpovedne, o čom sa účastníci mohli presvedčiť počas dvoch programom nabitých dní.

Po úvodnej registrácii mali prítomí možnosť občerstviť sa a venovať zostávajúci čas do začiatku konferencie rozhovorom s priateľmi, ktorých predsa len nejaký ten čas medzi rôznymi výcvikmi a službou koučingu nevideli. Samotnú Konferenciu kresťanských koučov otvorili úvodným slovom kouči z centra Family garden, Katarína Baginová a Marián Kubeš, ktorí výcvikový program Kresťanský kouč vedú a starajú sa aj o komunitu ktorú vyškolili a rozposlali do “terénu”. Katka sa ujala aj moderovania konferencie. V piatočný večer, po otvorení a privítaní, boli na programe správy z regiónov. Dozvedeli sme sa, ako sa darí kresťanskému koučingu v domácom Trenčíne, pozreli sme sa aj do Žiliny, Bratislavy, a nechýbalo ani Záhorie. Po regionálnyh správach nasledovali svedectvá koučov z rôznych častí Slovenska. Už tradične je to priestor, kde sa dá “zatiahnuť na hlbinu”, vypočuť si čo koho v praxi oslovilo, ako sa mu darí, s akými problémami sa stretol alebo jednoducho, čo sa ho vo vnútri dotklo a s čím by sa rád podelil. V dobrej nálade zúčastnení pokračovali zoznamkou, keďže nie všetci sa poznali a takto mohli získať lepší prehľad o svojich kolegoch, čo bol posledný bod programu pripravený na piatočný večer

Sobotný ranný program sa začal odbornými prednáškami na rôzne témy. Pozreli sme sa na koučing pod všakovakými optikami filozofie, Svätého písma, nechýbal aj duchovný rozmer koučingu či pedagogický uhol pohľadu. Absolvovali sme workshop pod vedením hosťa konferencie Dagmar Spillerovej, ktorá predstavila koučing ako stretnutie dvoch osobností. Účastníkom sa na workshope a prednáškach dostalo veľa užitočných a zaujímavých informácií, vďaka ktorým môžu rásť osobnostne a duchovne vo svojej viere, i odborne v povolaní kresťanského kouča. Po svätej omši nasledoval obed, ktorý si viacerí prítomní tradične spestrili posypaním mimoriadne silným chilli z vlastných zdrojov.

Poobedňajší program pokračoval diskusiou o plánoch komunity kresťanských koučov. Svojimi podpismi sme potvrdili Memorandum kresťanských koučov, ktoré považujeme za dôležitý krok smerom k jednoduchšej realizácii projektu Kresťanský kouč v praxi. Memorandum, spolu s našou službou, chceme ponúknuť otcom biskupom, aby sa oboznámili s možnosťami tejto na Slovensku pomerne novej pomáhacej profesie s názvom Kresťanský kouč.

Na záver konferencie sme dostali požehnanie od prítomných kňazov a povzbudení sme sa rozišli koučovať všetkých, ktorí prejavia záujem o službu kresťanského kouča.

Pozrite si reportáž z konferencie na TV LUX. Príspevok začína od 2:35


Pozrite si aj fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

2% pre CPR Trenčín 2024

23. január 2024

Ak chcete prejaviť podporu centru pre rodinu, darujte percentá z vašich daní nášmu občianskemu združeniu CPR Trenčín. Váš záujem a podpora nás posúva ďalej. Ďakujeme.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga