Leto v plnom prúde

24. august 2022
Leto v plnom prúde

Každý rodič sa počas jarných mesiacov začne tuho zamýšľať, ako vyplní svojim deťom letné prázdniny. Úplnou topkou a snáď i nevyhnutnosťou je, aby sa podarilo zabezpečiť aspoň jeden tábor. Čerešničkou však môže byť, ak má tábor pridanú hodnotu - nesie sa v duchu správnych hodnôt, učí deti prijímať druhých a vytvárať jeden kolektív.

Na dennom letnom tábore, ktorý organizujeme každoročne, sa zúčastňujú aj deti z viacpočetných a sociálne slabších rodín. Tento ročník sme navyše prepojili s aktivitami, ktoré ponúkame pre ukrajinské rodiny od februára, a preto sme na tábor prijali aj 5 detí z Ukrajiny.

Hlavnou témou tohto ročníka bolo, aby si každé dieťa cez prázdniny našlo kamaráta. Našim cieľom nie je navštíviť čo najviac atrakcií, ale zahrať si v lese spoločne schovávačku, zapáliť oheň či brodiť sa v potoku, hrať spoločenské hry, budovať priateľstvá a užiť si radostný čas leta.

Pri hre, kde ako tím plnia 100 úloh, si deti cvičili vytrvalosť a tímovú spoluprácu. Keď sa zakričí, že sa ide hrať ,,buldog”, všetci vedia, že tu si sám nikto nepomôže, a preto je potrebné držať sa spolu, keď chceme vyhrať. Mestečko Palermo je tiež veľmi obľúbená hra, pretože si vyžaduje spoluprácu viacerých navzájom, kde niektorí hráči majú rôzne úlohy a hrajú za seba, no keď chcú vyhrať, musia sa spojiť s ostatnými. Z tábora si deti i animátori nesú množstvo zážitkov a krásnych priateľstiev.

Denný letný tábor sme tento rok zorganizovali s podporou Nadácie SPP. Ďakujeme!

 

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga