Tutti frutti leto

1. september 2023 galéria udalosť
Tutti frutti leto

O nemeckom tábore na začiatku leta sme už písali. Náš letný príbeh však pokračuje ďalším táborom...

V pondelok 21. augusta sa v záhrade Centra pre rodinu po roku znovu stretli viac ako tri desiatky detí a posilnená zostava animátorov, ktorá im pripravila týždeň plný rozmanitých zážitkov.

Prvý deň sme strávili v Trenčíne. Zamierili sme k Váhu, kde na decká čakali naozajstní psovodi. Videli sme ako pracujú psy v akcii, ako hľadajú nábojnice, drogy či zbrane na mieste činu. Všetky deti mohli pohladkať aj mladú budúcu psiu záchranárku, ktorá je ešte len vo výcviku. No a nechýbali ani policajné motorky a to, čo musí urobiť každý - vyskúšať všetky klaksóny a húkačky.
V utorok sme nasadli na rýchlik do Piešťan. Veľmi horúci deň sme si spríjemnili plavbou na lodi či zmrzlinou. Program sme dopĺňali o rôzne hry ako Mestečko Palermo, Meno, mesto, zviera, vec alebo hádanky.
V stredu sme zakotvili v Kubrej na Kyselke. Naučili sme sa čo-to o skautskom pozdrave, šatkách, uniformách a aj zásadách, ktorých by sa mal každý skaut držať. V lese sme stavali prístrešky, potom sme si pochutnali na langošoch a mali sme skautskú omšu.
Nakoniec prišlo to, na čo všetky decká čakali. Lovenie strieborného pokladu z potoka! Ešteže bolo teplo a mokré oblečenie sa ľahko usušilo...
Štvrtok bol plný pohybu. Deti si mohli na chvíľu vyskúšať, aké je to byť futbalistom. Najprv si zatrénovali na ihrisku na ostrove a potom sa stretli a zahrali s naozajstnými futbalistami vo veľkom štadióne AS Trenčín.
V piatok nás čakal posledný veľký výlet. Odviezli sme sa vlakom až do Čachtíc. Lesnou cestou sme sa s námahou, ale úspešne dostali až k Čachtickému hradu. Dozvedeli sme sa niečo o histórii, bývalých majiteľoch, či o samotnej Alžbete Bátoryovej. K výletu samozrejme nesmelo chýbať ani dobiehanie na vlak, ktorí však všetci zvládli na výbornú. Po týždni plnom zážitkov sme sa nakoniec ešte zhromaždili v záhrade v CPR-ku, kde sme každému odovzdali malú cenu a rozlúčili sme sa.

Dúfame, že budúci rok znovu v priestoroch CPR-ka uvidíme známe tváre rovnako, ako aj nejaké nové. Tak či onak - opäť nás bude čakať pestrý a zaujímavý program.


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024: Pohľad na úspešný vzdelávací program

23. apríl 2024

V období od 15. januára do 21. marca 2024 sa uskutočnil kurz "Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024", zameraný na vzdelávanie dôchodcov.

Rodinný florbalový turnaj v Trenčíne: Spojenie rodín a športovej vášne

26. marec 2024

Dňa 16. marca 2024 sa Športové centrum M- SPORT na Ostrove v Trenčíne stalo dejiskom výnimočného športového podujatia.

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga