Študentský deň Silná káva

29. máj 2019 galéria udalosť
Študentský deň Silná káva

Prvý májový deň sa priestory Centra pre rodinu zaplnili mladými ľuďmi. Dôvodom pre takúto kumuláciu stredoškolákov bolo podujatie s názvom Silná káva. A čo bolo obsahom? Zábavný študentský kvíz, hry pre študentov, kalčeto, ale hlavne hodinové diskusné bloky so zaujímavými ľuďmi na témy, ktoré hýbu svetom mladých. Veď posúďte sami. 

Už dvojica bezprostredných moderátorov (tiež študentov) - Mária a Jakub - dávala tušiť, že to nebude akcia od veci.
Začiatok patril Zuzke Vakošovej, ktorá na úvod celého popoludnia nechala nás nahliadnúť do svojho životného príbehu, ako sa dá žiť bez obalov resp. s vyprodukovaním mesačného odpadu zmestiaceho sa do jedného sedemdecového pohára. Azda najdôležitejším odkazom pre prítomných bolo, že spoločnosť by sa nemala orientovať primárne na separáciu odpadov, ale hlavne na ich nevytváranie.

Druhá hodinka patrila Zuzke Ševčíkovej a Gabike Kubelovej. Vo svojom bloku s názvom Dobrovoľníctvo, čo za to? sa snažili s využitím rôznych interaktívnych foriem informovať nielen dospievajúcu mládež, ale aj prítomných dospelých, o neekonomických benefitoch dobrovoľníckej služby. Vzhľadom k prejavenému záujmu zo strany všetkých vekových kategórii o tento blok si dovolíme tvrdiť, že prítomných nielen zaujali, ale hlavne rozptýlili obavy o nevýhodnosti robiť niečo nezištne pre druhých bez nároku na odmenu.

Azda najviac očakávaným blokom bol priestor vyhradený Vzťahom medzi dospievajúcimi chlapcami a dievčatami. Diskutérmi tohoto bloku boli manželia Miško a Danka Paškovci a manželia Peter a Monika Mojtovci. Okrem času randenia sa zverili prítomným aj s nástrahami, ktoré im privial život. Tento blok mal u prítomných mladých ľudí širokú odozvu a vzbudil značný záujem, ktorý sa prejavil v intenzívnej a plodnej diskusii. Sme presvedčení, že bol pre mnohých poučný, ale hlavne ukázal mladým ľuďom, čo je prejavom zodpovednosti a zrelosti randiacich párov.

Celé podujatie ukončil blok s názvom Čo ma čaká na vysokej škole? Traja pedagógovia a štyria vysokoškolskí študenti vzájomne diskutovali o tom, prečo išli študovať tam kam išli, aké kritéria mali pri výbere školy, aké sú rozdiely medzi štúdiom v Čechách a na Slovensku. Nezabudli sa podeliť so svojimi skúsenosťami v novom prostredí, napr. či je lepšie bývať na internáte, či na priváte. Na množstvo zaujímavých otázok odpovedali Dušan Galusek, Marek Majeský, Ján Dvorský, Mariana Ševčíková, Michaela Gallová, Mária Michalíková a Gabika Dolinská.

Veríme, že študenti gymnázií i stredných škôl mali počas sviatočného prvomájového popoludnia skvelú možnosť oboznámiť sa s užitočnými informáciami a hlavne užiť si dobrý čas so svojimi priateľmi. Ďakujeme za podporu Trenčianskemu samosprávnemu kraju, osobitne predsedovi Ing. Jaroslavovi Baškovi, ktorý prevzal nad týmto podujatím záštitu.

 

Trenčiansky samosprávny kraj logo


Pozrite si aj udalosť v kalendári a fotky k tomuto článku.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

Rekonštrukcia oporných múrov: Ďalšia fáza v celkovej revitalizácii priestorov Centra pre rodinu Trenčín

15. marec 2024

V pondelok 11.3.2024 sa začala plánovaná rekonštrukcia oporných múrov u nás v záhrade - v Centre pre rodinu Trenčín.

Vitamínová bomba pre vzťahy - ako sme prežili NTM 2024

20. február 2024

V dňoch od 12. do 18. februára 2024 organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín už 10-ty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý nám ponúkol jedinečnú príležitosť propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka. Tohtoročné motto Národného týždňa manželstva bolo: "Vitamíny pre vitálny vzťah"

Národný týždeň manželstva 2024

31. január 2024

Doplňte si vitamíny pre váš vzťah!

2% pre CPR Trenčín 2024

23. január 2024

Ak chcete prejaviť podporu centru pre rodinu, darujte percentá z vašich daní nášmu občianskemu združeniu CPR Trenčín. Váš záujem a podpora nás posúva ďalej. Ďakujeme.

Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou 2024

12. január 2024

Po roku opäť otvárame vzdelávací kurz pre seniorov. Kurz nadväzuje na úspešný projekt Dedkov sprievodca digitálnou galaxiou. Netradičná forma individuálneho zlepšovania počítačovej gramotnosti, kde školiteľmi sú dobrovoľníci - študenti trenčianskych stredných škôl a gymnázií.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga